حضور جهادگران ستاد اجرایی فرمان امام در مناطق محروم کویر؛ خزان دامداران بهاری شد

حضور ۲۰ جهادگر در مناطق محروم چهار شهرستان خراسان جنوبی در راستای واکسینه کردن دام روستاییان، روزهای سخت و خزان دامداران را بهاری کرده و بذر امید را در دل آن ها رویانده است.

حضور جهادگران ستاد اجرایی فرمان امام در مناطق محروم کویر؛ خزان دامداران بهاری شد

حضور ۲۰ جهادگر در مناطق محروم چهار شهرستان خراسان جنوبی در راستای واکسینه کردن دام روستاییان، روزهای سخت و خزان دامداران را بهاری کرده و بذر امید را در دل آن ها رویانده است.

روایت خشکسالی در خراسان جنوبی قصه تازه ای نیست بلکه از سال ها پیش در استان حکایت می شود. اگرچه بارندگی ها طی دو سال گذشته تا حدی نرمال تر از ۱۸ سال قبل تر از آن بود اما امسال هم دوباره سریال غمناک کاهش باران در این دیار کویری تکرار شده و کشاورزان و دامداران را با مشکلاتی رو به رو کرده است.در سال جاری نه تنها نبود علوفه غصه شب و روز دامداران شده بلکه بیماری های دامی ناشی از کمبود آب و خشکسالی هم بر جان دام ها افتاده است. این شرایط در حالی است که بسیاری از روستاییان توان خرید واکسن مورد نیاز برای واکسینه کردن دام ها علیه بیماری ها را نداشته و دام هایشان یکی پس از دیگری تلف می شود.

در چنین شرایطی کاروانی از جنس امید در نخستین ماه از بهار سال جاری مهمان شهرستان های خراسان جنوبی شده تا یاری گر دامداران باشند و به فریاد کمک خواهی آن ها لبیک بگویند.

مردانی نیکو سرشت که از جای جای ایران گرد هم آمده و در قالب کاروان سلامت دام ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و با همکاری قرارگاه پیشرفت و آبادانی قدم در شهرستان های زیرکوه، نهبندان، سربیشه و طبس گذاشتند تا در دل دامداران بذر امید بکارند.

آمدند تا بگویند نور اتحاد و همدلی که از سالیان گذشته به دست امام (ره) روشن شده، هنوز روشن است و هیچگاه کم سو نمی شود. آمده اند تا بگویند درس انقلاب را به خوبی پاس کرده و رهنمود های رهبر فرزانه ایران اسلامی پیرامون کمک به محرومان را به گوش سپرده اند.

جهادی که چتر محرومان شد

روستاییان بیان کردند: برخی دام ها به مدت دو یا سه ماه مریض هستند و در نهایت می میرند. برای هر بسته ۱۰۰ تایی واکسن تب برفکی باید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پول بدهیم که در توان بسیاری از روستاییان نیست. حضور این کاروان در روستا باعث امیدواری مردم به زندگی شده و بخش بزرگی از دغدغه دامداران را رفع کرده است.

 

۱۰۰ هزار دام واکسینه شدند

متخصص بیماری های داخلی دام های بزرگ و مسئول کاروان سلامت و افزایش بهره وری دام ستاد اجرایی فرمان امام (ره)   بیان کرد: کاروان سلامت و افزایش بهره وری دام وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، فعالیت هایش را در نوروز ۱۴۰۰ به صورت پایلوت در خراسان جنوبی آغاز کرده است.

احسان اشعریون ادامه داد: با ارزیابی های صورت گرفته، این طرح به صورت ملی در سراسر کشور در دوره زمانی طولانی مدت اجرایی خواهد شد.

وی اظهار کرد: آموزش و ترویج، درمان موارد بیماری، مبارزه با انگل های داخلی و خارجی دام و مقابله با بیماری های مشترک دام و انسان از جمله فعالیت های این کاروان است.

اشعریون با بیان اینکه این کاروان در نیمه اول فروردین ماه جاری مهمان خراسان جنوبی بوده است، اظهار کرد: مناطق محروم در شهرستان های طبس، سربیشه، زیرکوه و نهبندان میزبان این کاروان بوده اند.  

وی با بیان اینکه در این تیم چهار گروه پنج نفره به ارائه خدمات جهادی پرداخته اند، گفت: فعالیت این کاروان در جمعیت دامی سبک و سنگین شامل گوسفند، بز و شتر و طیور بوده است.

بنا به گفته متخصص بیماری داخلی دام های بزرگ و مسئول کاروان سلامت و افزایش بهره وری دام ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، ۱۰۰ هزار دام‌ در خراسان جنوبی توسط این کاروان واکسینه شده‌اند.

رفع دغدغه دامداران

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام ره استان بیان کرد: کاروان سلامت و افزایش بهره وری دام وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با هدف محرومیت زدایی و توسعه اقتصاد مقاومتی در حوزه اقتصاد روستایی و عشایری به توسعه دامپروری در مناطق کم بر خوردار کشور پرداخته است.

سید مجتب موسوی با بیان اینکه در حوزه دامداری چالش های متعددی پیش روی روستاییان و عشایر استان است، اظهار کرد: بهداشت و سلامت دام اعم از شیوع و بروز بیماری های متنوع دامی، شیوع طوفان های سقط جنین و تلفات گسترده دام های بالغ و نوزادها از جمله این چالش ها است.

وی ادامه داد: این چالش ها باعث شده که عواید اقتصادی قشر مولد کشور در این زمینه در معرض تهدید گسترده قرار گیرد که نیازمند توجه است.

موسوی بیان کرد: بنابراین کاروان سلامت و افزایش بهره وری دام ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به همت شرکت گسترش و توسعه گری پردیس ستاد به منظور جلوگیری از تلفات به درمان بیماری ها، آموزش دامداران و کاهش مضرات و مبارزه با انگل های داخلی و خارجی در مناطق مورد هدف وارد شده اند.

آنچه مسلم است حضور اینگونه از کاروان ها نه تنها باعث دلگرمی و امید روستاییان شده بلکه پلی برای حل مشکلات پیش روی روستاها است که می طلبد مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 1414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =