در دهه گذشته، جمهوری اسلامی ایران توانسته است با حمایت از سرمایهگذاری در بخش خصوصی، مجموعههای توانمندی را در حوزه تولیدات بیوتکنولوژی ایجاد نماید. یکی از ثمرات این دانش و تخصص انباشته، ورود سریع و موفق ایران به تولید واکسنهای کرونا، بهمحض شکلگیری پاندمی در جهان بوده است. در حال حاضر چند طرح توسعه واکسن کرونا در کشور در حال پیگیری است و به نظر میرسد، علیرغم تمامی فشارها، تحریمها و مشکلات اقتصادی، عزم ایران برای ورود واکسنهای کرونای ملی به بازار دارویی کشور در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ جدی است.
در حال حاضر به دلیل شدت نیاز به این واکسنها، مواد اولیه مورد نیاز در فرآیندهای تولید نیز کاملاً در دنیا کمیاب شده است؛ به نحوی که برخی از سادهترین مواد اولیه مورد نیاز نیز صفهای خرید بعضاً ۶ ماهه را پیش روی خود میبینند. مشکلات ناشی از تحریمهای ناجوانمردانه، انتقال پول و مسائل لجستیکی مربوط به واردات مواد به کشور را نیز میبایست به این شرایط اضافه نمود.
در همین راستا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان دو مجموعه پیشرو در شکلدهی به اکوسیستم توسعه فناوری در کشور، اقدام به سرمایهگذاری و حمایت از طرحهای مواد اولیه واکسن کرونا با استفاده از ظرفیت داخلی نمودهاند. شرکتهای توانمند در زمینه تولید محیطهای کشت، مواد معدنی با گرید دارویی مورد نیاز در فرآیندهای تولید واکسن، ژلهای تخلیص و ادجوانت های فرمولاسیون و همچنین مواد پلی استایرنی مورد نیاز در کشتهای سلولی میتوانند در این فراخوان شرکت نموده و ضمن تلاش برای تأمین نیاز کشور به مواد اولیه، از حمایتهای لازم برخوردار گردند.
فناوران تا آخر فروردین ماه 1400 فرصت دارند تا پروپوزال خود را به آدرس الکترونیکی bioproducts@biodc.isti.ir ارسال نمایند.
جهت ارسال پروپوزال، روی لینک کلیک بفرمایید.
نظر شما